Elderburen wint de ZorgSaamWonen Award

2021-10-11

We zijn trots dat we voor ons project "Inclusief wonen" aan de Leidenweg in Arnhem, de ZorgZaamWonen Award 2021 hebben gewonnen. De award staat in het teken van de aanpak van eenzaamheid en wonen. Eenzaamheid bij ouderen staat volop in de belangstelling maar het is nog onderbelicht dat ook de gebouwde omgeving kan bijdragen aan het voorkomen of verminderen van eenzaamheid in wijken. Ons project in Arnhem is vanaf het begin gericht op gemeenschapszin, het leggen van contacten en het verminderen van eenzaamheid. Zowel het aanvullende programma, de architectuur en het landschap rondom het gebouw zijn van daaruit ontworpen.

Cees van Boven, juryvoorzitter van de ZorgSaamWonen Award over de nominaties: “Alle genomineerde projecten dragen enorm bij om eenzaamheid te verminderen én ontmoeting te stimuleren. Als jury hebben we voor Inclusief Wonen – Leidenweg Arnhem gekozen omdat dit een totaalpakket biedt dat zowel de ontmoeting het beste faciliteert als ook een oplossing biedt voor maatschappelijke thema’s zoals betaalbaarheid, doorstroming en verlaging van zorgkosten.”

Zie hier voor de publicatie op de ZorgSaamWonen website, met daarin de link naar het juryrapport.

Het project aan de Leidenweg en het concept Inclusief wonen hebben we samen met Van Wijnen Projecten en Portaal ontwikkeld.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Start bouw Rafael Utrecht

2021-09-30

Op 23 september is de bouw van Rafael in Utrecht officieel gestart. De school voor speciaal onderwijs is door Oostwest in samenwerkging met GSG architecten ontworpen en technisch uitgewerkt. In bouwteamverband wordt de bouw uitgevoerd door bouwbedrijf Pellikaan.

Het schoolgebouw bestaat uit 21 lokalen, 2 gymzalen, een multifunctionele speelzaal en buitenschoolse opvang. Door het U-vormige volume zijn is de relatief grote school voor speciaal onderwijs op natuurlijke wijze verdeeld in kleine overzichtelijke afdelingen. Centraal in het gebouw ligt de multifunctionele speelzaal met tribunetrap. De volumes van de gymzalen op de verdieping krijgen een levendige uitstraling door middel van een bekleding van geperforeerd plaatwerk met het Rafael logo van de school.
Op het schoolplein kunnen 30 busjes leerlingen halen en brengen en komen verschillende speelplekken in het groen of op de verharding voor de busjes. Inmiddels wordt getekend aan een extra lokaal, die in de basis opzet al was voorzien.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Team Oostwest bezoekt de Waalboog

2021-07-28

In Nijmegen wordt door Giesbers en Unica druk gebouwd aan de eerste twee nieuwe gebouwen voor locatie Joachim en Anna van de Waalboog. We verbouwden eerder al de fraaie kapel uit de jaren ’60 tot een vernieuwde ontmoetingsruimte en kantoorvleugel. Nu zijn de eerste twee van zes nieuwe woongebouwen aan de beurt, die al aardig vorm beginnen te krijgen. Naast de gebouwen zijn ook de eerste landschappelijke aanpassingen gedaan naar ontwerp van Buro Harro, wat uiteindelijk zal leiden tot een glooiend stuwwallandschap van bosrand en open vallei waar bewoners en buren naar hartenlust in kunnen wandelen en verblijven. Tijdens ons eerste welverdiende bureau-uitje kon Team Oostwest ter plekke zien hoe de bouw vordert.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Bijna opgeleverd

2021-07-09

Maandag 12 juli a.s. wordt het project Elderburen in Arnhem zuid opgeleverd aan Portaal. Vandaag heeft het projectteam van Oostwest samen met Rens Rikken van Van Wijnen Projectontwikkeling het project bezocht. Geen rondrennende bouwvakkers met kitspuiten, het werk is keurig op tijd klaar. De civielaannemer legt vandaag de laatste hand aan de terreininrichting. De hagen en bomen worden na de zomer aangeplant. We wensen de nieuwe bewoners heel veel woonplezier en succes met de verhuizing.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Kijkdag Elderburen Arnhem

2021-06-03

Portaal organiseerde op zaterdag 29 mei 2021 een kijkdag voor kandidaat huurders van ElderBuren in Arnhem: een woonconcept waar naar elkaar omkijken, in verbinding staan met elkaar én de buurt de opzet is. Klik hier voor een impressie of hier voor meer informatie over het project.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Hoogste punt nieuwbouw Joachim en Anna

2021-05-04

Een mooie mijlpaal in de voortgang van de nieuwbouw van Joachim en Anna: op vrijdag 30 april is het hoogste punt gevierd van de eerste twee nieuwe gebouwen. Bestuurder Rita Arts complimenteerde het bouwteam met het goede en voorspoedige verloop van de bouw. Rond november moeten de energieneutrale gebouwen opgeleverd worden. De studio’s voor de bewoners zijn met 30 m² heerlijk ruim en de grote raampartijen en terrasdeuren zorgen voor veel licht en zicht op de groene omgeving. Klik HIER voor een impressie van het plan.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Twee bijdragen Oostwest op Verbindingsfestival

2021-04-12

Oostwest zal op 22 april a.s. met twee bijdragen deelnemen aan de derde editie van het online Verbindingsfestival met het thema "Samen Leven". Caro van Dijk presenteert het onderzoek (On)gewoon Goed Wonen. Ze laat zien hoe ze in de Waterwijk in Lelystad samen met GGZ-cliënten en professionals een toekomstscenario voor beter herstel in hún wijk hebben ontworpen, volgens de principes van ‘Users as Designers’.
Arjan Haaima zal samen met Rens Rikken van Van Wijnen het concept "Inclusief wonen" toelichten, onder andere aan de hand van een project wat momenteel in Arnhem wordt gerealiseerd en wat inspeelt op de behoefte van ouderen om langer zelfstandig te blijven wonen in een beschutte, betaalbare, veilige en comfortabele leefomgeving, waarin ze actief deel uitmaken van de woon- en buurtgemeenschap.
Inschrijven voor het festival kan hier.
Meer informatie over het thema is hier te vinden of door op de afbeelding te klikken.
 

  deel dit nieuws op LinkedIn


Eerste gevelpanelen TechPlaza aangebracht

2021-03-24

De eerste strekmetalen gevelpanelen zijn aangebracht op de gevel van het nieuwe gebouw van Rijn IJssel voor techniek & ICT "Techplaza". Het gebouw, naar ontwerp van Ector Hoogstad architecten en Oostwest, is onderdeel van de Velpercampus, de herontwikkeling van het voormalige Akzo terrein naar een onderwijs-, kennis- en onderzoekcampus waar naast Rijn IJssel ook AkzoNobel en Teijin aramide resideren.

  deel dit nieuws op LinkedIn


Elderburen Leidenweg wordt zichtbaar

2021-03-16

Elderburen LeidenwegHet woongebouw aan de Leidenweg in de Arnhemse wijk Elderveld wordt langzaam zichtbaar, zowel fysiek als digitaal. De steigers worden weggehaald waardoor de gevels zichtbaar worden. Naast de 71 appartementen (sociale huur) is er (natuur) inclusieve woonruimte voor vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen. Nog niet zichtbaar is de gemeenschappelijke binnenhof. Ook niet zichtbaar zijn de zonnenpanelen en de groendaken.
En vanaf vandaag is het project digitaal zichtbaar op de website Elderburen.nl waar het concept en de woningen worden toegelicht en waar informatie staat om in te schrijven voor woningen in dit mooie complex.

  deel dit nieuws op LinkedIn